Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 9.100 οι νεκροί και στις δύο πλευρές

Τουλάχιστον 9.100 είναι οι νεκροί από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Σε νεότερο απολογισμό το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ. Τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος

απολογισμός της Χαμάς έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ μετρά 1.400 νεκρούς ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι απηύθυνε μια «επείγουσα έκκληση» προς τους πολίτες της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν «άμεσα» νότια.

An urgent message for the residents of Gaza: pic.twitter.com/GAW3a7lWt8

Israel Defense Forces (@IDF) October 28, 2023

Σε ανάρτησή του στο X, ανέφερε ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους όταν «λήξουν οι έντονες εχθροπραξίες». Πρόσθεσε δε, ότι η Χαμάς θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο τοποθετώντας όπλα σε περιοχές αμάχων και ότι το Ισραήλ δεν θα ξεχάσει τις βάναυσες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. «Το παράθυρό σας για να κινηθείτε κλείνει, μετακινηθείτε νότια για τη δική σας ασφάλεια», πρόσθεσε. «Αυτό δεν είναι μια απλή σύσταση, είναι μια επείγουσα έκκληση». προειδοποίησε ο Χαγκάρι.

Επίσης, σύμφωνα με ανάρτηση στα social media του γενικός διευθυντή του ΠΟΥ, του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, «το μπλακάουτ καθιστά αδύνατο για τα ασθενοφόρα να φτάσουν στους τραυματίες» στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει πως «δεν είναι δυνατή η απομάκρυνση ασθενών υπό τέτοιες συνθήκες, ούτε η εξεύρεση ασφαλούς καταφυγίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα