«Πόλεμος ανακοινώσεων» για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το βίντεο που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στο οποίο φαινόταν ο βουλευτής Κοζάνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, να αναφέρεται στο Mall,

τέσσερις ημέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει το βίντεο ως «χαλκευμένο», με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έχουν περάσει σε «πόλεμο ανακοινώσεων». Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των δηλώσεων του βουλευτή. Όπως αναφέρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ «διαμαρτύρεται δήθεν, για την παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, όταν αμέσως μετά η Κουμουνδούρου έκανε ακριβώς το ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα 1:30 λεπτά από τα 50, αποκρύπτοντας επιμελώς:

1ον: Tην αναφορά του βουλευτή του στο Mall.

2ον: Τη στοχοποίηση επιχειρηματιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες».

3ον: Τη, δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων.

4ον: Τους χαρακτηρισμούς του περί ανομίας της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και «νομιμότητας» της «Βίλας Αμαλία».

5ον: Το κάλεσμά του στους συντρόφους του για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στους δρόμους.

Περιμένουμε ξεκάθαρη καταδίκη για όλα τα παραπάνω».

Νωρίτερα, ο Β. Διαμαντόπουλος είχε δώσει τη δική του απάντηση:

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου… Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα