Πωλείται σε δημοπρασία ο Αpple I...

Την ευκαιρία να αποκτήσει τον πρώτο, all-in-one υπολογιστή της Apple, τον Apple θα έχει όποιος ενδιαφέρεται καθώς δημοπρατείται.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής έχει σχεδιαστεί από το Στήβεν Βόζνιακ για προσωπική χρήση, ο οποίος διατέθηκε στην αγορά ως το πρώτο προϊόν της Apple τον Απρίλιο του 1976 κατόπιν απόφασης του Στιβ Τζομπς.

Μάλιστα

ο Τζομπς πούλησε το μοναδικό του μέσο μεταφοράς, ένα VW βανάκι, για να μπορέσουν να τον υλοποιήσουν, ενώ ο Βόζνιακ το HP-65 κομπιουτεράκι του για 500 δολάρια.

Ο υπολογιστής θα διατεθεί προς αγορά από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's πουλάει έναν και με τιμή εκκίνησης 113 με 145 χιλιάδες Ευρώ… Η συσκευή λοκληρωμένη περιλαμβάνει motherboard, θύρα για κασέτα κι εγχειρίδιο προγραμματισμού σε Basic.

Φυσικά δεν είναι ο πρώτος Apple I που διατίθεται σε δημοπρασία και αυτή την στιγμή υπάρχουν σε όλο τον κόσμο 200 συνολικά, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λειτουργούν κανονικά.

Το σίγουρο είναι ότι αν και σε καιρούς κρίσης, η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα βρεθούν πολλοί να πληρώσουν όσο όσο για να τον αποκτήσουν, δεδομένης της αφοσίωσης των υποστηρικτών της Apple.

Πηγή:e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα