Ποιος είναι συνεργός του Μαζιώτη που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος προσώπου που φέρεται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες προχώρησαν οι δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή μαζί με το Μαζιώτη στις ληστείες τραπεζών σε Ακράτα και Μέθανα είναι παλαιός γνώριμος των διωκτικών αρχών – γι’ αυτό

άλλωστε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του από ευρήματα στις δύο τράπεζες.

Πρόκειται για πρόσωπο που είχε κατηγορηθεί ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, με εγκέφαλο τον επικηρυγμένο Βασίλη Παλαιοκώστα. Ειδικότερα, φέρεται να είχε κλέψει αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε η ομάδα Παλαιοκώστα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παλαιοκώστας παραμένει δραπέτης από το 2009 όταν είχε αποδράσει – δεύτερη φορά – με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Ο Παλαιοκώστας επικυρήχθηκε μετά την έκρηξη με παγιδευμένο δέμα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τον Ιούνιο του 2010, που στοίχισε τη ζωή του 52χρονου Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη. Στο φάκελο του δέματος- βόμβα εντοπίσθηκε δακτυλικό του αποτύπωμα.

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Το άρθρο Ποιος είναι συνεργός του Μαζιώτη που ψάχνει η ΕΛΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα