Ποιός είναι ο Όσκαρ Γκαρσία;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από την τεχνική ηγεσία, και ο Ισπανός Όσκαρ Γκαρσία, παρουσιάζεται ως ο επόμενος προπονητής που θα καθίσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ο Όσκαρ Γκαρσία γεννήθηκε στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας, σήμερα είναι 44 χρόνων, και έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, στη Μπαρτσελόνα, τη Βαλένθια και την Εσπανιόλ.

Ως

προπονητής, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, εκεί όπου παρέμεινε για 730 ημέρες.

Το καλοκαίρι του 2012 μετέβη στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στον ένα χρόνο παραμονής του στην ομάδα, «μέτρησε» 25 νίκες σε 36 ματς, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας.

Ύστερα, μετακόμισε στην Αγγλία και τη Μπράιτον, έχοντας ρεκόρ 21 νικών, 15 ισοπαλιών και 16 ηττών σε 53 αναμετρήσεις.

Το επόμενο έτος επέστρεψε για άλλη μια φορά στο Ισραήλ και την ομάδα που του έδωσε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η δεύτερη θητεία του δεν είχε την ίδια κατάληξη με την πρώτη, αφού δεν συμπλήρωσε καν δύο μήνες παρουσίας και κάπως έτσι έκλεισε το κεφάλαιο Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον Όσκαρ Γκαρσία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, έγινε προπονητής της Γουότφορντ, για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα για μόλις 27 ημέρες και 4 αγώνες.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάλτζμπουργκ, με την οποία τα πήγε πολύ καλά.

Παρέμεινε στο πόστο του για 534 ημέρες, και πανηγύρισε το νταμπλ για δύο συνεχόμενες σεζόν.

Σε 73 αγώνες είχε απολογισμό 51 νίκες, 1 ισοπαλίες, 10 ήττες, ενώ στις δύο σεζόν που παρέμεινε στη Αυστρία χρησιμοποίησε 42 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές!

Τέλος, τον Ιούνιο που μας πέρασε έγινε προπονητής της γαλλικής Σαιντ Ετιέν, με τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να λύνεται 13 αγώνες και 153 ημέρες μετά.

Η ομάδα δεν πήγαινε καλά, καθώς είχε ρεκόρ 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Το άρθρο Ποιός είναι ο Όσκαρ Γκαρσία; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα