Ποινική δίωξη στον τμηματάρχη ΣΔΟΕ και τον αστυνομικό για εκβίαση

Ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος δυο δικηγόρων (50 και 62 ετών), ενός 41χρονου αρχιφύλακα και ενός 45χρονου τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησε να εκβιάσει επιχειρηματία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ζήτησαν 400.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε

στο κατάστημά της το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση ισχυρίζονται ότι πήγαν να βοηθήσουν και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθη και ένας 38χρονος, ο οποίος θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος.

Συγκεκριμένα, στις 12 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση της 36χρονης στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του οποίου έγινε κατάσχεση 16 κιλών χρυσού, αξίας 300.000 ευρώ, κατόπιν εντολής του συλληφθέντα τμηματάρχη.

Η 36χρονη κατήγγειλε ότι μετά τον έλεγχο, ο 50χρονος συλληφθείς δικηγόρος της, της πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ (στη συνέχεια συμφωνήθηκαν 400.000) προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των ανωτέρω πέντε ατόμων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Στην κατοχή του 50χρονου δικηγόρου, πιστόλι replica με γεμιστήρα.

Στην κατοχή του τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε μεταλλική ράβδος και 25 φυσίγγια των 9 mm .

Στην κατοχή του 62χρονου δικηγόρου, πιστόλι με γεμιστήρα, τέσσερα φυσίγγια των 0,45 cal , επτά φυσίγγια των 9 mm και 11 φυσίγγια των 0,22 cal.

Στην κατοχή του αρχιφύλακα το χρηματικό ποσό των 2.710 ευρώ, , χειροβομβίδα κρότου λάμψης, δύο φυσίγγια διασποράς, δύο συσκευές – φακοί που ενσωματώνονται σε πιστόλι, πέντε μαχαίρια, οκτώ γεμιστήρες και 123 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.

Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος του αρχιφύλακα.Από πλευράς τους οι δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση ισχυρίζονται ότι πήγαν να βοηθήσουν και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα