Ποινή φυλάκισης στον Παν. Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας.

Η υπόθεση,

που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε στην καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα «κούρεμα» αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια. Ο κ. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά τέσσερις μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ».

Απολογούμενος, ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό, τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα