Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στο Μόναχο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των νεκρών της βομβιστικής επίθεσης στο Μόναχο,σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία. Εξάλλου σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, ανάμεσά τους περισσότεροι νεαροί από το McDonald.

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό

κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Από την ιατροδικαστική εξέταση στο πτώμα του δράστη προέκυψε ότι υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τα προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα, τα περισσότερα είναι ηλικίας 15-21 ετών, ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα 45 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι Μονάχου, αλλά για τις εθνικότητές τους λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Το άρθρο Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στο Μόναχο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα