Πήραν ακόμη και τις κολυμπήθρες της εκκλησίας!

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν δύο τσιγγάνοι στα Ιωάννινα, οι οποίοι μπήκαν σε ναό και έκλεψαν ακόμη και τις… κολυμπήθρες του! Ειδικότερα, ένας οδηγός φορτηγού αντιλήφθηκε τους δράστες ηλικίας 20 και 31 χρόνων να λεηλατούν το όχημά του στον Πολύλοφο Ιωαννίνων, αλλά εκείνοι μπήκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και προσπάθησαν να εξαφανιστούν.

Ο οδηγός όμως κάλεσε την αστυνομία, η οποία τους εντόπισε και τους οδήγησε στην ασφάλεια. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι την ίδια ημέρα είχαν διαρρήξει διαδοχικά τέσσερις ναούς στο Γαρδίκι

παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους τους.

Συγκεκριμένα, από την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου άρπαξαν την κολυμπήθρα, από αυτήν του Αγίου Γεωργίου ένα μπρούτζινο μανουάλι και ένα θυμιατό, ενώ από το ναό της Αγίας Παρασκευής έναν ασημένιο δίσκο και100 ευρώ από το παγκάρι. Επίσης, άλλα δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια είχαν κλέψει και από την εκκλησία της Αγίας Σωτήρας στο Νεοχώρι.

Οι δυο τσιγγάνοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για την εμπλοκή τους σε άλλες διαρρήξεις συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα