Πήραν αδειοδότηση Εργοτέλης, Πλατανιάς, Βέροια και ΟΦΗ - Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΣ

Χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Super League, o ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανιώνιος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άσκησε έφεση στην πρώτη απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ η οποία όμως απορρίφθηκε από το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης το οποίο απέρριψε και την έφεση του Άρη που όμως δεν θα αγωνίζεται στην Super League

τη νέα περίοδο.

Όσον αφορά στον Πανιώνιο, οι νεοσμυρνιώτες δεν άσκησαν έφεση αποδεχόμενοι την πρωτοβάθμια απόφαση

Αντίθετα, οι άλλες τέσσερις ομάδες που δεν είχαν αδειοδοτηθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο, κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πείσουν την επιτροπή εφέσεων ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι τόσο οι τρεις κρητικές ΠΑΕ (ΟΦΗ, Εργοτέλης, Πλατανιάς), όσο και η Βέροια, έλαβαν άδεια και δεν θα υποστούν κυρώσεις.

Θυμίζουμε ότι οι ποινές που ισχύουν για τους μη αδειοδοτημένους και θα επιβληθούν σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, είναι οι εξής:

α) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

β) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

γ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών,

δ) Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα