Πιάστηκαν διακινητές κοκαΐνης στα Βόρεια Προάστια, δύο συλλήψεις

Κάτι περισσότερο από επτά κιλά κοκαΐνης ποσότητα που προοριζόταν να διακινηθεί σε περιοχές των Βορείων Προαστίων, κατάφεραν να κατασχέσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από έρευνα και παρακολούθηση, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή,  συνελήφθησαν δύο  αλλοδαποί 22 και 28 ετών,  κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων. «Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας», σημειώνει η Αστυνομία «για τη σύλληψη

εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι  και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση». Πρώτα οι αστυνομικοί της Δίωξης προχώρησαν στη σύλληψη του 28χρονου, στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, «ο 28χρονος κατελήφθη να κατέχει και για λογαριασμό του 22χρονου, συσκευασία περιέχουσα  73,6 γραμμ. κοκαΐνης, ενώ ο 22χρονος(σ.σ. συνελήφθη λίγο μετά σε δρόμο της Αγίας Παρασκευής ενώ ανέμενε τον συνεργό του),  δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών για έλεγχο και προσπάθησε να ματαιώσει τη σύλληψη του κατά την ακινητοποίηση».

Στην κατοχή των συλληφθέντων και στη διάρκεια των ερευνών, που ακολούθησαν σε χώρους διαμονής και απόκρυψης, που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επτά  κιλά και 12 γραμμ. κοκαΐνης,  το χρηματικό ποσό των 8.560 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και τέσσερα  κινητά τηλέφωνα.

Ο μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, θεωρούν βέβαιο ότι έχουν να «πουν» αρκετά για τη συνέχεια της έρευνας.

Η εξέταση των κινητών

Συγκεκριμένα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να προκύψουν οι όποιες επαφές των δύο, που θα αποκαλύψουν και τους προμηθευτές της κοκαϊνης, αλλά και το «πελατολόγιο», το σύνολο του οποίου εδρεύει στα Βόρεια Προάστια. Τις ίδιες ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συλλαμβάνονταν  σε περιοχές της τουριστικής Χαλκιδικής 3 άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στη μία εξ αυτών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ημεδαπός εμπλεκόμενος, έκρυβε την κοκαϊνη σε κολώνα…φωτισμού (!) προκειμένου να την παραλάβει αλλοδαπός!

Στην πρώτη περίπτωση, λοιπόν, αναφέρει η Αστυνομία,  συνελήφθη ένας αλλοδαπός, καθώς σε έρευνα του οχήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 33,3 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε. Στη συνέχεια  στην οικία του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν 33 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν σε περιοχή της Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας.

Πώς γινόταν η παράδοση

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο ημεδαπός τη στιγμή που απέκρυπτε σε κολώνα φωτισμού, 4 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 3,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις παραπάνω ποσότητες κοκαΐνης είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινό σημείο και κατά τον έλεγχο αντιστάθηκε απωθώντας τους αστυνομικούς, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα