Πέθανε από πνευμονική εμβολή ο ηθοποιός Dennis Farina

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, από πνευμονική εμβολή, ο γνωστός ηθοποιός Dennis Farina, που είχε ενσαρκώσει ρόλους «σκληρού» αστυνομικού, ντετέκτιβ, αλλά και μαφιόζου, λόγω της ιταλικής του καταγωγής.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Farina εργαζόταν ως αστυνομικός όταν αποφάσισε στα 30 του χρόνια να στραφεί στην υποκριτική και πολύ συχνά ερμήνευσε τον υπηρέτη του νόμου. Ξεχώρισε άλλωστε με τον ρόλο του ως αξιωματικός Μάικ Τορέλο στην αστυνομική σειρά της δεκαετίας του '80 «Crime Story», ενώ στη δεκαετία του 2000 έπαιξε τον ντετέκτιβ Τζο Φοντάνα στο εξαιρετικά δημοφιλές

σίριαλ «Νόμος και τάξη».

Μάλιστα, μια από τις τελευταίες δουλειές του, ήταν ο ρόλος του ως Γκας Δημητρίου στην πολυσυζητημένη γκανγκστερική σειρά του HBO «Στοίχημα» με τον Ντάστιν Χόφμαν.

Από το 1981 μέχρι σήμερα εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 σειρές και ταινίες. Στο σινεμά ξεχώρισε επίσης με τους ρόλους του σκληροτράχηλου τύπου: Ως μαφιόζος στον «Διώκτη του μεσονυχτίου» (1988) με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, ως συνταγματάρχης στη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» (1998) με τον Τομ Χανκς, ως λαθρέμπορος διαμαντιών στην «Αρπαχτή» (2000) με τον Μπραντ Πιτ.

Keywords
Αναζητήσεις
πνευμονικη εμβολη πεθανε
Τυχαία Θέματα