Περισσότερο πορνό βλέπουν γυναίκες και παντρεμένοι: Ποια είναι η προβληματική κατηγορία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγο πολύ, πορνό βλέπει ολόκληρος ο πλανήτης, με τους περισσότερους να μην το παραδέχονται και κάποιους να το λένε ανοιχτά.

Άλλωστε πλέον, δεν είναι καθόλου ταμπού. Το πορνό, μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση σε κάποιους που είναι μόνοι ή να βοηθά τα ζευγάρια να έρθουν πιο κοντά μέσω διαφορετικών σεξουαλικών εμπειριών.

Όπως αναφέρει η New York Post, είναι κάτι εντελώς «κανονικό» πλέον για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το θέμα είναι, γιατί κάποιος επιλέγει να δει πορνό και οι επιστήμονες απαντούν πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες «θεατών». Αυτοί που απλώς το απολαμβάνουν, εκείνοι που ξεδίνουν και αυτοί που το κάνουν ψυχαναγκαστικά.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το 75% του συνόλου που κατά μέσο όρο βλέπει πορνό 24 λεπτά την εβδομάδα και πρόκειται για γυναίκες και δεσμευμένους ανθρώπους!

Αυτοί που ξεδίνουν και βγάζουν με αυτόν τον τρόπο τα νεύρα τους, παρακολουθούν πορνό για 17 λεπτά σε εβδομαδιαία βάση και δεν χαρακτηρίζονται ως «προβληματικοί».

Όσοι όμως βλέπουν πορνό ψυχαναγκαστικά, το 11,8% για την ακρίβεια που αποτελείται από άντρες με μέσο όρο 110 λεπτών την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι ειδικοί του πανεπιστημίου Λαβάλ στο Κεμπέκ του Καναδά που ανέλυσαν τα στοιχεία, επισήμαναν πως μόνο εκείνοι που βλέπουν πορνό για λόγους ευχαρίστησης είναι υγιείς.

Ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και πολύ λιγότερους ψυχαναγκασμούς, δικαιολογίες και ανικανοποίηση σε σχέση με το σεξ. Αντίθετα, αυτοί που έχουν το πορνό για τα καλά στην καθημερινότητα τους, δεν μπορούσαν να απολαύσουν σχεδόν ποτέ το σεξ, έκαναν πολύ λίγες φορές και αντιμετώπιζαν σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που θεωρούν ότι το πορνό μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει εθισμός, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος εθίζεται σε αλκοόλ και ναρκωτικά.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής.

Το άρθρο Περισσότερο πορνό βλέπουν γυναίκες και παντρεμένοι: Ποια είναι η προβληματική κατηγορία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα