«Περίπλοκη» χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Τσάβες

Με το σταγονόμετρο φθάνουν οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 58χρονου πρόεδρου της Βενεζουέλας ΟύγκοΤσάβες, που νοσηλεύεται στην Κούβα μετά την εγχείριση αφαίρεσης όγκου για τέταρτη φορά.

Ο πρόεδρος έχει επίγνωση της περιπλοκότητας της κατάστασης της υγείας του, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Νίκολας Μαντούρο, από την Αβάνα που βρίσκεται, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur

Ο Μαντούρο διευκρίνισε ότι είδε δύο φορές τον Τσάβες και μίλησε μαζί του.

«Εξακολουθεί να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, συνεχίζει τις θεραπείες του, η κατάσταση είναι περίπλοκη...ορισμένες φορές υπάρχει βελτίωση, ορισμένες άλλες είναι σταθερή», πρόσθεσε.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την ορκωμοσία του Τσάβες που επανεξελέγη πρόσφατα πρόεδρος και θα πρέπει να ορκιστεί ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στις 10 Ιανουαρίου. Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του καθιστούν σχεδόν απίθανο το σενάριο αυτό και σύμφωνα με το Σύνταγμα αν ο πρόεδρος δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος ή ο πρόεδρος της Βουλής και μετά προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα