Περιπλέκεται η έκδοση Φιλιππίδη από την Τουρκία

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τον κρατούμενο στις φυλακές του Μάλτεπε στην Τουρκία, Άγγελο Φιλιππίδη, εξέδωσε την Πέμπτη (23/01) ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης, μετά και τη συμπληρωματική δίωξη από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, εναντίον όλων των μελών του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησής του, για τα νέα

στοιχεία περί δανειοδότησης του επιχειρηματία Ευθυμίου.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στον Τύπο περιπλέκουν την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα, αναφέροντας πως οι Τούρκοι ζητούν την ανταλλαγή του Έλληνα, με Τούρκους πράκτορες. Ο συνήγορός του υπόδικου, Αθανάσιος Βαρλάμης, επισκέφθηκε χθες (22/01) τη γειτονική χώρα και σημείωσε ότι η πλευρά του πελάτη του δεν γνωρίζει τίποτα από τα αναγραφόμενα σήμερα στον Τύπο.

Στη λίστα των Τούρκων σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, φέρονται να είναι δύο πράκτορες της ΜΙΤ και ένας Κούρδος κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η εφημερίδα, δε, συνδέει την σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη μόλις πριν από ένα 24ωρο, με αυτό το «παζάρι». Για τους δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 51 ετών, εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ. Οι δύο φέρονται να έχουν σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), και μετά την σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αν θα εκδοθούν στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Διαφθοράς, τα οποία προκύπτουν από το πόρισμα Νικολούδη, το Τ.Τ χορήγησε δάνεια 104.700.000 ευρώ σε σειρά εταιρειών.
Ειδικότερα διερευνάται το δάνειο, ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε από τη διοίκηση Φιλιππίδη, στις αρχές του 2009, προς την εταιρεία real estate EKTASIS DEVELOPMENT, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου. Η εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση που έγινε δεκτή για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα!

Keywords
Τυχαία Θέματα