Περιμένοντας τον Ομπάμα…

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για την επίθεση των ΗΠΑ και συμμάχων τους κατά της Συρίας, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις περιμένουν τη σχετική εντολή του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. «Είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ σημειώνοντας ότι «έχουμε τοποθετήσει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν…

όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ανέφερε ότι ο Ομπάμα εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων, εντούτοις δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή του.

«Ο πρόεδρος και εγώ πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον ανυπεράσπιστων γυναικών, ανδρών και παιδιών οφείλουν και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ενισχύεται «όταν φέρουμε προ των ευθυνών τους όσους παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες που αποτελούν τα θεμέλια της παγκόσμιας ασφάλειας και κατ’ επέκταση της ασφάλειας των ΗΠΑ».

Επικοινωνία Ομπάμα - Κάμερον

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα απέναντι στο συριακό καθεστώς, ο αμερικανός πρόεδρος είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Πρόκειται για τη δεύτερη συνομιλία των δύο ηγετών μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Ο Κάμερον κάλεσε εσπευσμένα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές, προκειμένου να συζητήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση την κατάσταση στη Συρία και τον τρόπο απάντησης στην επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού. Όπως είπε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα υπάρξει πρόταση της κυβέρνησης και σχετική ψηφοφορία.

Συρία: «Έχουμε όπλα αυτοάμυνας και θα εκπλήξουμε τους πάντες»

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ αλ-Μαλέμ, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα αμυνθεί με τρόπο που θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της.

«Είτε θα παραδοθούμε, είτε θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με τα διαθέσιμα μέσα – νομίζω ότι αυτό είναι η καλύτερη επιλογή. Έχουμε όπλα αυτοάμυνας και θα εκπλήξουμε τους πάντες με αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα