Περικοπές έως και 25% με την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου

Με το καλημέρα του νέου έτους επεκτείνεται στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η εφαρμογή του μισθολογίου και βαθμολογίου που ήδη ισχύει για το στενό δημόσιο τομέα, επιφέροντας περικοπές μέχρι και 25%.

Χθες, Παρασκευή, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη

Μανιτάκη να διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μετατάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η επέκταση αφορά εργαζόμενους στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ των δήμων, και σημαίνει περικοπές της τάξης του 25%.

Ο μισθός τους θα συνδέεται με το βαθμό τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ένταξη τους στο βαθμολόγιο θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για προϋπηρεσία μέχρι 3 χρόνια θα τοποθετούνται στον 6ο βαθμό, και στη συνέχεια θα αναβαθμίζονται ανάλογα με τα χρόνια και την εκπαιδευτική τους κατηγορία.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι απόφοιτοι λυκείου, για τους οποίους το μισθολογικό πλαφόν για 30 χρόνια υπηρεσίας ορίζεται στα 1.680 ευρώ μεικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα