Πέρασε ο ποδηλατόδρομος για το τμήμα Γκάζι -Κηφισιά

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ο ποδηλατικός άξονας Φαληρικός όρμος - Κηφισιά και συγκεκριμένα το τμήμα Γκάζι -Κηφισιά. Πλέον, δρομολογούνται οι διαδικασίες για να δημοπρατηθεί και αυτό το κομμάτι. Υπενθυμίζεται ότι το νότιο τμήμα, η διαδρομή Φάληρο – Γκάζι, στις 4 Φεβρουαρίου δημοπρατήθηκε και βγήκε προσωρινός μειοδότης.

Το έργο του βόρειου τμήματος του ποδηλατικού άξονα ανέμενε την έγκριση του δήμου της Αθήνας. Οι περισσότεροι δήμοι απ’ όπου αναμένεται να περνάει ο ποδηλατόδρομος

–της Ν. Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, του Ηρακλείου- είχαν δώσει τις εγκρίσεις τους για να προχωρήσει το έργο.
Το βόρειο τμήμα του ποδηλατόδρομου Γκάζι – Κηφισιά έχει μήκος 16 χιλιόμετρα. Θα διέρχεται από τους σταθμούς Μοναστηράκι, Ομόνοια, Βικτώρια, Περισσός, Πευκάκια, Ν.Ιωνία, Ηράκλειο, Ειρήνη, Μαρούσι, ΚΑΤ, Κηφισιά. Στο τμήμα όπου ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) είναι υπόγειος (Αττική - Βικτώρια - Ομόνοια - Μοναστηράκι) θα περνάει από την οδό Γ' Σεπτεμβρίου και έπειτα από την οδό Αθηνάς.
Το συνολικό μήκος του ποδηλατόδρομου Κηφισιά – Φαληρικός Όρμος είναι 27 χιλιόμετρα.
Μεγάλο μέρος του θα κατασκευαστεί παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Εκτιμάται ότι αυτή η διαδρομή θα βοηθήσει - θα είναι ασφαλέστερη - όσους πολίτες κάνουν μεγάλες μετακινήσεις με το ποδήλατο και σήμερα αναγκάζονται να ποδηλατούν σε μεγάλες λεωφόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα