«Πέρασε» με 155 υπέρ το ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ

Μετά από πολλές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, καθώς σε σύνολο 260 ψηφισάντων, υπερψήφισαν 155 βουλευτές, καταψήφισαν 104 βουλευτές, ενώ «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να συμβάλλουν «στην προσπάθεια που ξεκινά, ακόμη κι αν καταψηφίσουν, το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Ο υφυπουργός επανέλαβε

ότι «η δέσμευση που έχει και προσωπικά αναλάβει για τους 2.000 εργαζόμενους, ισχύει», ενώ δήλωσε πως «τη Δευτέρα βγαίνει και η σχετική προκήρυξη και σε πρώτη φάση θα προσληφθούν περίπου 580 άτομα, τα οποία θα δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να δουλέψει ο νέος φορέας».

«Αφήστε επιτέλους τους εργαζόμενους. Μην θεωρείτε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαία ευκαιρίας. Πείστε τους επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους», είπε ο κ. Καψής απευθυνόμενος στα κόμματα.

«Το νομοσχέδιο αυτό φέρει την πολιτική σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης που παίρνει το βάρος να ζητήσει την ψήφισή του και η οποία θα έχει την υπογραφή των κομμάτων και των βουλευτών που θα την ψηφίσουν», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο μεγαλύτερο τμήμα ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου είναι προϊόν εργασίας που έγινε πριν από λίγα χρόνια από μια Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Αλιβιζάτου, υιοθετήθηκε από τον κ. Μόσιαλο και στη συνέχεια κατατέθηκε από τον κ. Καψή αλλά δεν ψηφίστηκε.

«Η κυβέρνηση μας δεν είχε κόμπλεξ να υιοθετήσει οποιαδήποτε πρόταση. Κι αν έγινε λάθος που δεν ψηφίστηκε τότε, οφείλουμε να το ομολογήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη σχολίασε ότι «καθ' όλη τη διάρκεια των συζητήσεων και για όσο το Κοινοβούλιο ασχολήθηκε με το ζήτημα του νομοσχεδίου, κυριάρχησε μια αντιφατική δημοκρατικά άποψη: ‘’Ότι η ΕΡΤ μπορεί να μην είχε μεγάλη θεαματικότητα αλλά είχε ποιότητα’’. Μια πολύ ποιοτική ραδιοτηλεόραση απευθύνεται στην ελίτ ή και στον απλό κόσμο; Και πώς εκφράζεται η επιθυμία του κόσμου;».

Καταλήγοντας ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι «στις Δημοκρατίες υπάρχει η μέση αλήθεια, αυτή που ακουμπάει τον μέσο πολίτη που πρέπει να υπηρετούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα