Πέρασε η τροπολογία για τα πετρελαιοειδή

Πέρασε από το κοινοβούλιο η τροπολογία σχετικά με τους υπόχρεους τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης στα οριζόμενα πετρελαιοειδή προϊόντα. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή,

ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Η τροπολογία είχε αποσυρθεί νωρίτερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, αλλά προσήλθε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και την επανέφερε στο νομοσχέδιο.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η χορήγηση της χρονικής παράτασης (κατά την οποία δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις) κρίθηκε πρόσφορη γιατί ο χρόνος που δόθηκε αποδείχθηκε ότι δεν είναι επαρκής.»

«Στο ερώτημα αν αυτό γίνεται από αβλεψία ή δόλο, δυστυχώς απαντώ: δόλος. Στην τροπολογία δεν γίνεται διάκριση μικρών και μεγάλων εταιρειών. Όλοι απαλλάσσονται από τις κυρώσεις», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για φωτογραφική ρύθμιση υπέρ συμφερόντων.

«Δεν ωφελούνται μεγάλες εταιρείες, το αντίθετο, ωφελούνται μικρές εταιρείες», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας λέγοντας ότι παρέχεται χρόνος μέχρι να συσταθεί και να μπει σε λειτουργία ο κεντρικός χώρος αποθήκευσης αποθεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα