Πέντε νεκροί μετά από κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα ρωσικό ελικόπτερο MI-8 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι κατέρριψαν σήμερα οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το Russia Today. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το ρωσικό υπ. Άμυνας, ενώ το Κρεμνλίνο γνωστοποίησε ότι όλοι οι επιβαίνοντες (3 μέλη πληρώματος και δύο αξιωματούχοι) είναι νεκροί μετά την πτώση του ελικοπτέρου. Η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπ. Άμυνας αναφέρει ότι όλοι πέθαναν ηρωικά στην προσπάθειά τους να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ανθρώπινων

ζωών από την πτώση του ελικοπτέρου στο έδαφος.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα των επιβαινόντων, ωστόσο κοινοποιήθηκε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πυρά που προέρχονταν από το έδαφος. Το ελικόπτερο κατέπεσε στον μικρό λόφο Tal Sultan.

Πρόκειται για το τρίτο ρωσικό ελικόπτερο το οποίο καταρρίπτεται στην Συρία φέτος. Το Απρίλιο ένα ρωσικό ελικόπτερο του ίδιου τύπου καταστράφηκε στην πόλη Χομς λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο ένα MI-8 που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των Ρώσων πιλότων του Su-24 δέχτηκε πυρά από τζιχαντιστές και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Τον Ιούλιο του 2016 εξάλλου στην Παλμύρα καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο τύπου MI-25 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο Ρώσοι πιλότοι του.

Το άρθρο Πέντε νεκροί μετά από κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα