Πενήντα οκτώ νεκροί από κατολίσθηση στην Κολομβία

Τραγωδία στην Κολομβία και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Μαργκαρίτα που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Σαλγκάρ στη δυτική πλευρά της χώρας, σημειώθηκε τη νύχτα, όταν κατολίσθηση από λάσπη και μεγάλους βράχους καταπλάκωσαν τα σπίτια του χωριού. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 58 άτομα.

Οι κατολισθήσεις έγιναν μετά από ημέρες συνεχομένων βροχοπτώσεων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ασταθές έδαφος και να προκληθεί έτσι η κατολίσθηση. Το μέγεθος της τραγωδίας είναι μεγάλο καθώς η κατολίσθηση έγινε νύχτα.

«Το ποτάμι πήρε τα πάντα στο διάβα του»

είπε κάτοικος στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, προσθέτοντας ότι κανείς στην κοινότητα δεν φανταζόταν ποτέ ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανέφεραν πως εκτός από τους 58 νεκρούς που έχουν ανασυρθεί, τραυματίστηκαν 37 άτομα. Άγνωστο είναι πόσοι μπορεί να είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από το χάος.

Με τη βοήθεια του στρατού απομακρύνθηκαν από την περιοχή οι κάτοικοι που επέζησαν, ενώ τα συνεργεία αναζητούν αγνουμένους σε μια έκταση περίπου 40 χιλιομέτρων.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα