Πέφτει χρόνο με το χρόνο ο αριθμός περιστατικών θαλάσσιας πειρατείας

Πέφτει χρόνο με το χρόνο η θαλάσσια πειρατεία η οποία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από το 2007, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών θαλάσσιας πειρατείας για το πρώτο τρίμηνο του 2014, έχει μειωθεί θεαματικά, ωστόσο το διεθνές ναυτιλιακό γραφείο (International Maritime Bureau) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce) προειδοποιεί ότι η απειλή για τη ναυτιλία εξακολουθεί να είναι παρούσα.

Η πλέον πρόσφατη έκθεση του ΙΜΒ, που καταγράφει τη

δράση των πειρατών σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, δείχνει για το πρώτο τρίμηνο του 2014 ότι τα περιστατικά πειρατείας έφθασαν στα 49, λίγο περισσότερα από αυτά του πρώτου τριμήνου του 2007 που είχαν καταγραφεί 41 περιστατικά.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 είχαν καταγραφεί συνολικά 66 περιστατικά πειρατικών επιθέσεων, ενώ το ίδιο διάστημα του 2012 ο αριθμός ήταν 102. Από το 2009 τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2011 που ήταν 142.

Ωστόσο, μετά τη λήψη διάφορων μέτρων από τη διεθνή κοινότητα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και η επάνδρωση των πλοίων με οπλισμένους άνδρες αλλά και η ενεργή συμμετοχή των πολεμικών ναυτικών δυνάμεων, τα κρούσματα πειρατείας μειώνονται σταδιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα