ΠΑΣΟΚ: Το Μάρτιο και μετά το PSI οι εκλογές για νέο πρόεδρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00 το δεύτερο κατά σειρά Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό το Γιώργο Παπανδρέου. Οι αποφάσεις του ΠΣ είναι να γίνει εθνική συνδιάσκεψη 3 και 4 Μαρτίου και αμέσως μετά εθνικό συμβούλιο, όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις του κόμματος και το πολιτικό του

στίγμα, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε ακριβής ημερομηνία των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθαρίστηκε, πως θα γίνει ανάλογα με την ολοκλήρωση των συζητήσεων για το PSI, με πιο πιθανές ημερομηνίες για τη διαδικασία, που θα γίνει με απευθείας εκλογή από τις κάλπες, να είναι η 11η ή η 18η Μαρτίου.

Επιπλέον τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος συμφώνησαν να υπάρξουν διακαναλικές συζητήσεις των υποψηφίων όπως και κοινές εμφανίσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις, ενώ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε, πως εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν την άνοιξη, τον Ιούνιο θα γίνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου αποχαιρέτησε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα αναχωρεί για την Κόστα Ρίκα, όπου θα προεδρεύσει στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα