ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει «εμφυλιοπολεμικό» σκηνικό

Την επικράτηση των «αριστερίστικων φωνών» αντί της στροφής προς το κέντρο διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για κατασκευή «εμφυλιοπολεμικού σκηνικού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από ποτέ, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών και της χώρας και να συμβάλει στην προώθηση τους, κατασκευάζει ένα εμφυλιοπολεμικό

σκηνικό και παραμένει προσκολλημένος στο ερώτημα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει η συμφωνία της Βάρκιζας το 1945», αναφέρεται σε σημείωμα του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «ψευδεπίγραφη, παραπλανητική και υποκριτική την πολυδιαφημισμένη κεντροαριστερή στροφή του κ Τσιπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι:

-Εντείνεται ο διχαστικός/εμφυλιοπολεμικός του λόγος, κακέκτυπο ταξικής ανάλυσης της δεκαετίας του ’50.

-Επαναφέρει με μεγαλύτερη δυναμική την «αντιμνημονιακή ρητορική».

-Επαναφέρει τα περί «ακύρωσης των μνημονίων» και προχωρεί σε λαϊκίστικες πλειοδοσίες για επαναπροσλήψεις και αυξήσεις δημόσιων δαπανών.

-Εμμέσως πλην σαφώς ασκεί κριτική (σ.σ. η απόφαση της Κ.Ε.) στον κ. Τσίπρα και στο αρχηγοκεντρικό τρόπο που λειτουργεί το κόμμα ως τώρα και υπόσχεται ομογενοποίηση των οργάνων και στελεχών του.

-Προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συνεργασία με εκπροσώπους τού δήθεν προοδευτικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού και να εξωραΐσει το κήρυγμα αποστασίας που κάνει.

Τέλος, σημειώνεται ότι «έχει εξαφανιστεί η δέσμευση του κ. Τσίπρα στην δευτερολογία του ότι θα φέρει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με υπογραφές από βουλευτές και άλλων κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα