Παρουσίαση της ελληνικής πρότασης από τον πρωθυπουργό σε Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις ενόψει της αυριανής (Δευτέρα 22/6) Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες η οποία θα έχει ως αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και την διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε

σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έκανε μια πρώτη παρουσίαση των προτάσεων που έχει επεξεργαστεί η ελληνική πλευρά και τις οποίες θα φέρει στο Eurogroup που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας και βέβαια στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης επικοινωνία για τον ίδιο λόγο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέλοντας να υπάρξει, όσο αυτό είναι δυνατόν, μια υποστηρικτική της ελληνικής πρότασης προσέγγιση και από την Κομισιόν.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου η πρόταση της Ελλάδας γίνεται με στόχο «μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος», Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τον πρωθυπουργό και επρόκειτο να μιλήσει εκ νέου μαζί του την Κυριακή, αναζητώντας μία συμβιβαστική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα