Πάρνηθα φωτιά από ψηλά: Βίντεο του φλεγόμενου βουνού από τα 35.000 πόδια

Η φωτιά που εξακολουθεί να κατακαίει στους πρόποδες της Πάρνηθας κατευθύνεται με ταχύτητα στον Εθνικό Δρυμό, με τους πυροσβέστες να δίνουν μια πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Στο πέρασμά της η πυρκαγιά καίει σπίτια και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά μέχρι το τελεφερίκ και το καζίνο της Πάρνηθας. Η ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τον κυβερνήτη της πτήσης Τίρανα – Ηράκλειο,

στο οποίο αποτυπώνεται από τα 35.000 πόδια, η χθεσινή σοκαριστική εικόνα της Πάρνηθας που φλέγεται. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το βίντεο έχει τραβήξει ο κυβερνήτης Σταμάτης Διβάρης μέσα από το πιλοτήριο του Airbus, τη στιγμή που διέρχεται λίγο ψηλότερα από τα 10 χιλιόμετρα (στα 35.000 πόδια) και δείχνει τα πύρινα μέτωπα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Πάρνηθα

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας που μαίνεται λυσσασμένη, είναι εγκλωβισμένη η Πάρνηθα, όπου η φωτιά που ξεκίνησε χθες, Τρίτη (22.08.23) και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα λόγω των θυελλωδών ανέμων, καίει σε δύο μεγάλα μέτωπα. Το πρώτο είναι εκείνο του οικισμού της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς το Μενίδι και το άλλο στον Εθνικό Δρυμό, όπου δίνεται τιτάνια μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι φλόγες της φωτιάς στην Πάρνηθα μπήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον Εθνικό Δρυμό, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που ολοένα και εντείνονταν από νωρίς το πρωί.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έκαναν τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθεί η δραματική αυτή εξέλιξη, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με πάνω από 7 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της κόλασης καταγράφουν την απελπισία των κατοίκων, που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται οι περιουσίες μίας ολόκληρης ζωής! Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο σημείο του πύρινου εφιάλτη δεν λένε να κοπάσουν, ενώ δεν προβλέπεται εξασθένιση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρνηθα, Βίντεο, 35 000,parnitha, vinteo, 35 000