Παρέλυσε η Γερμανία από την απεργία των μηχανοδηγών

Έχει παραλύσει κυριολεκτικά η Γερμανία από την απεργία των μηχανοδηγών στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το ένα στα τρία τρένα κινείται από το πρωί της Πέμπτης σε όλη τη Γερμανία, καθώς ξεκίνησε η τετραήμερης διάρκειας απεργία που κλιμακώνει την σύγκρουση των εργαζομένων με την διοίκηση

της εταιρείας σιδηροδρόμων, η οποία στράφηκε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου η κινητοποίηση.

Την τετραήμερη απεργία για τα επιβατικά τρένα από την Πέμπτη είχε εξαγγείλει το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις 5% και μείωση του χρόνου εργασίας. Από την Τετάρτη είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση στα φορτηγά τρένα.

Επιπλέον όμως, ένα από τα κεντρικά σημεία της σύγκρουσης είναι η επέκταση του συνδικάτου ώστε να καλύπτει και άλλους κλάδους εργαζομένων στους σιδηροδρόμους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας απεργία στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (DB) στην 20ετή τους ιστορία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η διοίκηση της DB ανακοίνωσε πως υπέβαλε αίτημα στη Δικαιοσύνη να κριθεί παράνομη η απεργία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και η απόφαση αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα