Παράταση για την εγγραφή των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παράταση ως τις 15 Νοεμβρίου έλαβε η προθεσμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με απόφαση που πήρε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, με τη οποία τονίζεται η ανάγκη να ορισθεί προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του.

«Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ύστερα από συζήτηση αναφορικά προς την άκρως σοβαρή για τη λειτουργία του Ιδρύματος κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,

εξαιτίας της διαθεσιμότητας-κινητικότητας 498 υπαλλήλων του» αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής»:

- Να παραταθεί η προθεσμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών έως και την 15η Νοεμβρίου 2013

- Να αναληφθούν πρωτοβουλίες δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος που δημιουργείται στο πανεπιστήμιο Αθηνών, «μετά την απομάκρυνση 498 μελών του διοικητικού προσωπικού, η οποία με τον τρόπο που αποφασίσθηκε από τα αρμόδια υπουργεία πλήττει το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος».

- Το Πανεπιστήμιο «να λειτουργήσει σε όλο του το εύρος με σεβασμό προς την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της 27ης Σεπτεμβρίου των εργαζομένων για απεργία».

- Να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.

Η Σύγκλητος επαναλαμβάνει το αίτημά της περί αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του «προκειμένου να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων».

Για να γίνει αυτό, αναφέρουν τα μέλη της, πρέπει να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα λάβει υπόψη της και τα σχετικά πορίσματα της Αρχής για την Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα