Παραμένουν στο Αυτόφωρο σύζυγος και αδελφός Γιακουμάτου

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα δικαστούν αύριο, Τρίτη η Ελένη Θεοδώρου και ο Δημήτρης Γιακουμάτος, σύζυγος και ο αδελφός αντίστοιχα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και ο λογιστής και η διαχειρίστρια-υπεύθυνη της εταιρείας τους.

Και οι τέσσερις αρνούνται την κατηγορία -και δια των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους- αλλά θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι τη δίκη τους.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώπιον

της οποίας οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων σε βαθμό πλημμελήματος.

Νωρίτερα, η Οικονομική Αστυνομία, διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος-Relax Palace», τον οποίο διατηρούν στο Νέο Ψυχικό (Ανδριανείου και Σώχου) ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός με τη σύζυγό του.

Η σύζυγος Γιακουμάτου κατέχει -σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2012- τη θέση της προέδρου, ενώ ο αδελφός του είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας και επιφυλάχτηκε να προβεί σε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία, θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να κινηθεί σε βάρος του διαδικασία, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα