Παραμένει στην προεδρία της Συρίας ο Άσαντ τη μεταβατική περίοδο

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία τη μεταβατική περίοδο σε περίπτωση συμφωνίας στην ειρηνευτική διάσκεψη του Ιανουαρίου στη Γενεύη, ξεκαθάρισε ο σύρος υπουργός Πληροφόρησης. «Εάν κάποιος νομίζει ότι πηγαίνουμε στη Γενεύη-2 για να παραδώσουμε τα κλειδιά της Δαμασκού στην αντιπολίτευση, καλύτερα να μην πάμε. Η απόφαση είναι του προέδρου 'Ασαντ, αυτός θα παραμείνει στην εξουσία κατά τη μεταβατική περίοδο, εάν συμφωνήσουμε. Είναι ο ηγέτης της Συρίας και θα παραμείνει πρόεδρος της Συρίας», δήλωσε ο Ομράν αλ Ζόχμπι χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δε δικαιολογεί

την παρουσία της Σαουδικής Αραβίας σε μια πολιτική διαδικασία στην περιοχή. Ελπίζουμε να μη συμμετάσχει στη διάσκεψη γιατί έχει βλάψει τη Συρία και τους Σύρους. Δεν υπάρχει πλέον τίποτα να διατηρηθεί στη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία μετά την ευθεία ανάμιξή της στον πόλεμο κατά της Συρίας», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάσκεψη Γενεύη-1, τον Ιούνιο του 2012, υπήρξε συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια αναφορά στον 'Ασαντ.

«Πηγαίνουμε στη Γενεύη για να συνομιλήσουμε με τους Σύρους και όχι με τους Σαουδάραβες», τόνισε ο σύρος υπουργός προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ έχουν συμφέρον να επιτεθούν στο καθεστώς της Δαμασκού και να συνεχιστεί ο πόλεμος, για να επιβάλουν τους όρους τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα