Παραίτηση Δένδια-Αθανασίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε στο Kontra, Action 24 και Extra 3 ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να στείλει μήνυμα «απέναντι στα ΜΜΕ, ιδίως τα καθεστωτικά της διαπλοκής, του τραπεζικού δανεισμού και της στήριξης των μνημονιακών πολιτικών».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο

φλέγον ζήτημα της ημέρας που δεν είναι άλλο από την υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας πως «οι αποκαλύψεις αυτές μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο πρωθυπουργός».
«Εμείς δεν ανακαλύψαμε τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά την αποτρόπαια δολοφονία της ΧΑ ούτε περιμέναμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός για να την καταδικάσουμε», πρόσθεσε.
Η υπόθεση Μπαλτάκου, όπως είπε, αποδεικνύει «πρώτον τις εκλεκτικές συγγένειες της Νέας Δημοκρατία και του Αντ. Σαμαρά με τη Χρύση Αυγή και τους διαρκής διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους και δεύτερον ότι έχουν βάση τα όσα είπε off camera σε δημοσιογράφους προ καιρού ο κ. Μπαλτάκος ότι “μη μας ζορίζεται και πολύ για τι μπορούμε να κυβερνήσουμε ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή”».
»Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης, αλλά και έμπιστος του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι όλη αυτή η υπόθεση «φανερώνει τον καιροσκοπισμό του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, όχι για την εγκληματική της δράση, αλλά για να βελτιώσει τα εκλογικά του ποσοστά και να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν και ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις, συνέχισε, λέγοντας ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.
Η πρόταση μομφής
Αναφορικά με την πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, που κατέθεσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου και τελικά απερρίφθη, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ενώ είχαμε το θεσμικό, συνταγματικό δικαίωμα να θέσουμε ερώτημα στους βουλευτές σχετικά με τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με διάφορα έωλα επιχειρήματα μας στερήθηκε».
»Τροπολογίες έρχονται αεροπλανικά τελευταία στιγμή και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απαγόρευση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας σε άλλο σημείο πως η κυβέρνηση «έτρεμε την πιθανότητα ο υπουργός Οικονομικών και βασικός υπεύθυνος αυτών των διατάξεων και διάλυσης του λαού δεν θα έχαιρε την εκτίμηση του Κοινοβουλίου».
«Αυτό που κόσμος δεν έχει ακόμα πειστεί είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση, γιατί βομβαρδίζεται από τα μέσα της διαπλοκής από τον φόβο ότι έτσι και δεν υποκύψουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους θα έρθει η καταστροφή», απάντησε στους επικριτές του κόμματος ότι δεν έχει σαφή πολιτική για έξοδο από την κρίση.
ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές
Όσον αφορά στις ευρωεκλογές είπε ότι «ψηφίζουμε για τη ζωή μας», προσθέτοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές της εκλογές θα είναι μεγάλη.
«Για πρώτη φορά πολλοί συμπολίτες μας θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι αριστεροί. Αν τα ποσοστά είναι τέτοια που θα φανερώνουν την δυσαρμονία ανάμεσα στην λαϊκή ετυμηγορία και στην εκτελούμενη πολιτική, τότε θα είναι δύσκολο να μην αλλάξει κάτι», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα