«Παραχωρούν εκτάσεις– φιλέτα του Σαρωνικού στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ»

Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργό Ανάπτυξη Νότη Μηταράκη απευθύνουν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.».

«Με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψαν οι υπουργοί, μεταβιβάστηκαν 20 ακίνητα του Δημοσίου συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στην εταιρεία

“Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” ως το πρώτο κύμα φιλέτων της “Αθηναϊκής Ριβιέρας” με στόχο την «αξιοποίησή τους» μέσα από διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και άλλη απόφαση των κ.κ. Μηταράκη και Χαρδούβελη, με την οποία μεταβιβάζονται στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. η έκταση του Φαληρικού Όρμου από το ΣΕΦ ως το Παλαιό Φάληρο, αλλά και τα δύο «φιλέτα» της Γλυφάδας που είχαν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τα οποία επεστράφησαν στο Δημόσιο μετά την αποκάλυψη στον Τύπο», αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές.

«Η Κυβέρνηση, σπεύδει να μεταβιβάσει άρον – άρον μεγάλες παράκτιες εκτάσεις–φιλέτα Δήμων του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού κόλπου, στην “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” την αντίστοιχη δηλαδή εταιρεία με αυτήν του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά για το παράκτιο μέτωπο από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο (εξαιρουμένης της έκτασης του πρώην Aεροδρομίου του Eλληνικού). Είναι τέτοια η βιασύνη της κυβέρνησης, ώστε δεν έλαβε καν υπόψη τα τεράστια νομικά προβλήματα, που υφίστανται στις μεταβιβαζόμενες περιοχές, αλλά και το καθεστώς περιβαλλοντικής και πολεοδομικής προστασίας για πολλές από αυτές τις περιοχές, όπως είναι οι Αλυκές Αναβύσσου, ή ότι –για παράδειγμα- η Ακτή της Βουλιαγμένης βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με έξι επιχειρηματικά σχήματα να έχουν καταθέσει ήδη δεσμευτικές προσφορές, για την οποία εσπευσμένα στις 26.9.14 κατέθεσαν τροπολογία σε άσχετο, όπως συνηθίζεται, νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, σ’ αυτήν προβλέπεται ότι «τυχόν ευρισκόμενες σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν στα ακίνητα που παραχωρούνται στην εταιρεία, να ολοκληρώνονται από τον φορέα ανάθεσης που έχει ξεκινήσει αυτές, ήτοι τον προ της παραχώρησης των ακινήτων στην εταιρεία δικαιούχο, και τα αποτελέσματα να δεσμεύουν την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε….», επισημαίνουν επίσης οι βουλευτές.

«Θα προχωρήσουν με διαδικασίες fast track στην εκποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής, απειλώντας την ελεύθερη πρόσβαση εκατομμυρίων πολιτών στη θάλασσα παρακάμπτοντας την πολιτιστική και περιβαλλοντική προστασία ή θα κατανοήσουν επιτέλους ότι επένδυση είναι διατήρηση της κλίμακας, της ποιότητας και της ιστορικότητας του παράκτιου μετώπου;», ρωτάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΝΑΝΤΙΑ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΑ, ΚΟΥΒΕΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΑΝΝΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα