Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται νέος σεισμός 7 ρίχτερ…

Την ανησυχία του για ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά, εξέφρασε μιλώντας το πρωί στο Mega ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 Ρίχτερ» και κάλεσε την πολιτεία «να προστατεύσει την περιοχή - όχι μόνο με προσωρινά μέτρα».

Ο κ. Παπαζάχος δήλωσε ότι «πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα και ότι πρέπει να βρεθούν καταλύματα για τον κόσμο καθώς καλό

είναι να μην μπουν στα σπίτια τους, αφού το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό ως και 7 Ρίχτερ εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών».

«Εγώ θα έβγαινα έξω από το σπίτι μου και θα καθόμουν στο κρύο. Είναι θέμα εβδομάδων ή και μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως οι δηλώσεις του προκαλούν ανησυχία, «αλλά είναι πιο σημαντικές οι ανθρώπινες ζωές από τον τουρισμό».

Σημείωσε ότι «από τα 6 Ρίχτερ ως τα 7 Ρίχτερ η ενέργεια που εκλύεται είναι 30 φορές μεγαλύτερη. Η Πολιτεία πρέπει να θεωρήσει τον μέγιστο σεισμό σαν δυνατό, για να μην διακινδυνεύσουν ζωές».

Keywords
Τυχαία Θέματα