Παπαρήγα: «Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και διαγραφή χρέους»

Την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για τα μνημόνια και την κρίση χρέους που βιώνει η Ελλάδα κατέθεσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (01/11) η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Η καταψήφιση των μέτρων, η καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, δίνει προοπτική στον λαό και ελπίδα, στο βαθμό που ο λαός αποβάλλει κάθε φόβο, μοιρολατρία και αυταπάτη όσον αφορά την ενσωμάτωση της

Ελλάδας στην ΕΕ γενικά και όχι μόνο στην Ευρωζώνη», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και όλους εκείνους που προβληματίζονται, να κατανοήσει ότι η γραμμή της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι κυριολεκτικά κρίκος, σήμερα, για να μην είναι το κίνημα με την πλάτη στον τοίχο, για μια νικηφόρα πορεία, ενώ ταυτόχρονα το αίτημα της πλήρους απαλλαγής της Ελλάδας -του ελληνικού λαού στην πραγματικότητα- από την ΕΕ πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων- αυτό το τρίπτυχο σήμερα είναι αυτό που συνιστά τη ριζική εναλλακτική λύση», προσέθεσε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενη στη διέξοδο από την κρίση «είτε θα είναι υπέρ των μονοπωλίων, είτε υπέρ του λαού, δεν υπάρχει πολιτική που μπορεί να συνδυάσει και τη διατήρηση των μονοπωλίων και την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», προσθέτοντας πως «τέτοια γραμμή υπάρχει μόνο στις διακηρύξεις των κομμάτων, είτε της ΝΔ υπέρ των μονοπωλίων, είτε του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων που έχουν πολιτική “μισό-μισό, και τα μονοπώλια και ο λαός”».

Η κ. Παπαρήγα μίλησε για γεγονότα κρίσιμης σημασίας που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες και τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε «μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού, όσον αφορά τη στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση» και σημείωσε ότι «το παν εξαρτάται από την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στην 48ωρη απεργία, που πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού».

»Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα κρίνεται πριν απ' όλα έξω από τη Βουλή».

Ανέφερε δε πως το πολιτικό σύστημα μπορεί να κλείσει «κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλλει με την αντεπίθεσή του, στον βαθμό που δεν εντάσσεται σε μια πολιτική ρήξης και ανατροπής», καθώς «έχει εφεδρείες ακόμα στα χέρια του», όπως «το νέο δίλλημα “κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ”», ή «να αξιοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, ως δήθεν μια ανερχόμενη δύναμη», ή ακόμη και «το λεγόμενο σύνθημα “ενότητα της αριστεράς"».

Ερωτηθείσα πώς εκτιμά το ΚΚΕ ότι μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση, δοθέντος ότι το κόμμα εκτιμά ότι υπάρχει «αδιέξοδο διαχείρισης», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το αδιέξοδο κατ' αρχήν αφορά τον λαό», προσθέτοντας ότι «η κρίση κρατάει χρόνια, ενώ οι επιλογές που έχουν επεξεργαστεί δεν έφεραν αποτέλεσμα για το ίδιο το σύστημα».

«Οι διαφορές και οι επιλογές συνοψίζονται σε δύο μείγματα: Είτε να συνεχισ

Keywords
Τυχαία Θέματα