Παπαδημούλης: Όσοι υποτιμούν ή αβαντάρουν τους νεοναζί, διαπράττουν ιστορικό έγκλημα

Μετρημένα είναι τα «ψωμιά» της κυβέρνησης, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά ότι «όταν ακόμη και ο κ. Στουρνάρας, ο μνημονιακότερος όλων και εκλεκτός του κ. Σαμαρά, στέλνει SOS για τις αντοχές

της ισχνής και εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο έχει ισχυρές πιθανότητες».

Σχετικά με το ενδεχομενο μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009, ο κ. Παπαδημούλης αρνείται ότι κάτι τέτοιο έχει ειπωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα» και επισημαίνοντας: «Τότε το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 240 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι 180 δισ. ευρώ. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει».

Όσον αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους της ΕΡΤ, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αξιοποιηθούν με σχέδιο, αξιοκρατία και αποδοτικότητα για να υπηρετήσουν μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με υψηλότερο κύρος, τηλεθέαση και ακροαματικότητα».

Ερωτηθείς ακόμη για τις κοινωνικές εντάσεις που ίσως δημιουργηθούν ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Η κοινωνική ένταση υπάρχει και εντείνεται, ακόμη κι όταν δεν εκφράζεται με κινητοποιήσεις. Την τροφοδοτούν η εκρηκτική ανεργία, η συνεχιζόμενη ύφεση, η θερινή καταιγίδα των νέων μέτρων σε βάρος των ασθενέστερων και πολλά άλλα. […] Ο ΣΥΡΙΖΑ εξοπλισμένος και με τις αποφάσεις του συνεδρίου μας, καλείται να τρέξει με σοβαρότητα, συνέπεια και ταχύτητα για να εκφράσει αυτή τη νέα κοινωνική πλειοψηφία, μετατρέποντας με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης την οργή σε ελπίδα και προοπτική. Αλλιώς το βάθεμα της κρίσης θα απειλήσει ακόμη και την ίδια τη Δημοκρατία. Όσοι υποτιμούν ή και αβαντάρουν τους νεοναζί, για να ανακοπεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, διαπράττουν ιστορικό έγκλημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα