Παπαδήμος και ΚΕΔΕ συναντώνται την Τετάρτη το μεσημέρι

Σε 3 άξονες θα κινηθούν τα θέματα προς συζήτηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτοί είναι: «πρώτον, η πορεία των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεύτερον η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αναπτυξιακή διέξοδος και ανάχωμα στην ανεργία και τρίτον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής».

Όσον αφορά στα οικονομικά

θέματα, πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων με το υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2012 και τις ανάλογες αποδόσεις ποσών που δικαιούνται οι δήμοι.

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει για άλλη μια φορά την υλοποίηση του προγράμματος «Α.Κ.Σ.Ι.Α.», το οποίο σύμφωνα με τους δημάρχους θα δώσει τη δυνατότητα εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής στους δήμους και συνακόλουθα θέσεις εργασίας σε χιλιάδες ανέργους. Για το λόγο αυτό η Ένωση θα ζητήσει την προσωπική στήριξη του Πρωθυπουργού για την αποτελεσματική και γρήγορη δρομολόγηση του προγράμματος.

Τέλος σε ό, τι αφορά στη διασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αναγκαία η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ, η δρομολόγηση ρυθμίσεων τέτοιων που θα ενισχύσουν τον αποκεντρωμένο ρόλο των δήμων στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα