Παπαδήμος: Εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα είχαν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρχικά ο κ. Παπαδήμος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Δημοκρατίας για την επίτευξη συμφωνίας με τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Κουραστήκατε

αλλά ξεχάστηκε η κούραση», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Νομίζω ναι. Το αποτέλεσμα δικαιολογεί αυτό το γεγονός. Ήταν όντως μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις και με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά και η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν εκτενής και έντονη. Το τελικό όμως αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις, υπερτονίζοντας τη σημασία των αποφάσεων του Eurogroup, οι οποίες, όπως υποστήριξε, «θα διαμορφώσουν συνθήκες που θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη συμφωνία των Βρυξελλών. «Με τις αποφάσεις αυτές δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να καταλήξει λέγοντας, πως «τις επόμενες εβδομάδες έχουν να γίνουν ακόμα πάρα πολλά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την τελική απόφαση για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα