Πανστρατιά αστυνομικών στην 79η ΔΕΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα η 79η ΔΕΘ, η οποία θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν μέσω διαδηλώσεων από φορείς και συνδικάτα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στη Θεσσαλονίκη έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.000 αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές της

χώρας, ενώ στη διάρκεια των διαδηλώσεων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ και αλλού.

Παράλληλα, από αέρος θα παρακολουθεί τις πορείες ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες, σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 10.30 ο πρωθυπουργός, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα περιηγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης.

Το «παρών» στην τελετή εγκαινίων αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα βρίσκεται στο ακροατήριο κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Αύριο στη 13:00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 12:00, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo.

Στο μεταξύ, το χορό των κινητοποιήσεων εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ άνοιξαν χθες οι ένστολοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Για τις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερα συλλαλητήρια. η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο θα πάρει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Το άρθρο Πανστρατιά αστυνομικών στην 79η ΔΕΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα