Πάνω από 950 νεκροί στις Φιλιππίνες από τις τροπικές καταιγίδες

Ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη στις Φιλιππίνες, που επλήγησαν «βάναυσα» από την τροπική καταιγίδα Ουάσι. Τις περιοχές που σάρωσε η «φονική» καταιγίδα επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες ανήλθε στους 957, σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της χώρας (OCD).

Ο Μπενίνιο Ακίνο ανακοίνωσε ότι περίπου 8,6 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την στέγαση όσων έχασαν τα σπίτια τους, για την αποκατάσταση εργοστασίων, για την παροχή φαρμάκων και για την εγκατάσταση συστήματος

προειδοποίησης πλημμυρών. Επιπλέον, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ζήτησε από τους τοπικούς αξιωματούχους να εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

Κυβέρνηση και οργανώσεις αρωγής διανέμουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε περισσότερους από 330.000 ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι. Περίπου 43.000 από αυτούς ζουν σε κέντρα υποδοχής υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής, υποσιτιζόμενοι και χωρίς τις βασικές υποδομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα