Πάνω από 8,5 κιλά “λευκού θανάτου” κατάσχεσαν στη Θεσσαλονίκη

Επιασαν στη Θεσσαλονίκη την «αποθηκάριο», ψάχνουν τώρα και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε τεράστιες ποσότητες της φονικής ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων. Η συλληφθείσα, 27 ετών από την Αλβανία, ήταν εκείνη, που σύμφωνα με την Αστυνομία προμηθευόταν, αποθήκευε, αλλά και φρόντιζε για τη διακίνηση του «λευκού θανάτου».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην κατοχή της οι αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,

βρήκαν και κατάσχεσαν τρομακτική ποσότητα άνω των 8,5 κιλών ηρωίνης, που ήταν συσκευασμένη σε δέκα οκτώ συσκευασίες, έτοιμες να πάρουν το δρόμο και να περάσουν στα χέρια των μικρέμπορων και από εκεί στους νέους ανθρώπους, που ζουν, δυστυχώς, εθισμένοι με τον ίδιο τον θάνατο.

Για την υπόθεση στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Περισσότερα από 8,5 κιλά ηρωίνης, πριν αυτά διοχετευτούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων κατέσχεσαν έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση συνελήφθη 27χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες, εντοπίσθηκε η προαναφερόμενη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στην κατοχή της καθώς και σε έρευνα της οικίας της στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δέκα οκτώ δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8.561 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές της.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η συλληφθείσα είναι μέλος εγκληματικής ομάδας με ρόλο την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση των κατεχόμενων ποσοτήτων ηρωίνης στο νομό Θεσσαλονίκης». Ηδη στην προσπάθεια των αστυνομικών να εντοπίσουν τους προμηθευτές των ποσοτήτων της ηρωίνης και όσους άλλους συνεργάζονταν με την 27χρονη από την Αλβανία, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε.

Εξετάζεται το κινητό

Αυτό έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση καθώς πιστεύεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά για τις επαφές της, καθώς η διακίνηση γινόταν σε πολλά σημεία της χώρας. Τις ίδιες ώρες σε άλλη υπόθεση της ίδιας μάστιγας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου, σταματούσαν τη δράση δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

«Ειδικότερα», αναφέρεται «μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών από τους δράστες, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τι βρέθηκε

Ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 49,8 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 320,8 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος κάνναβης και καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, “λευκού ”, Θεσσαλονίκη,pano, “lefkou ”, thessaloniki