Πάνω από 700.000 διακανονισμοί της ΔΕΗ για το 2012

Ο… «απολογισμός» της ΔΕΗ αναφορικά με τους διακανονισμούς ανεξόφλητων λογαριασμών ξεπέρασε τις 700.000 περιπτώσεις για το 2012, χαρακτηριστικό της οικονομικής στενότητας πολλών οικογενειών. Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το 2011 η ΔΕΗ

έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών ξεπερνάει τις 700.000.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τα κοινωνικά τιμολόγια και όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Ζερβός, η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημερώνει ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, η οποία θα βασίζεται στην αξιολόγηση των κοστολογικών στοιχείων της ΔΕΗ και θα αποφασίσει, με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών και την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα