Πάνω από 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις φέτος

Περισσότερες από πέρυσι ήταν οι φορολογικές δηλώσεις, που υπεβλήθησαν φέτος. Ειδικότερα, από τις 5.811.933 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν πέρυσι, φέτος ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια, δηλαδή 200.000 περισσότερες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις μέχρι σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις προκύπτει πως 2.464.613 φορολογούμενοι με χρεωστικές δηλώσεις θα πρέπει να καταβάλουν φόρο ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η μέση φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται στα 1.300

ευρώ.

Σημειώνεται πως η ΓΓΔΕ παρέτεινε σιωπηρά την προθεσμία υποβολής δηλώσεων μέχρι και χθες το βράδυ Κυριακής, απαλλάσσοντας περίπου 155.000 φορολογούμενους από την προσαύξηση φόρου κατά 0,75%, που υπέβαλαν δηλώσεις την τελευταία στιγμή, ήτοι μεταξύ 1ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία -και αυτή κατόπιν παράτασης- έληξε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Από σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα- τις δηλώσεις τους, εκτός από την προσαύξηση φόρου, θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 100 ευρώ.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα