Πάνω από 560.000 ευρώ η λεία συμμορίας Ρομά διαρρηκτών

Μέσα από πολυτελές σπίτι-φρούριο, σε παραθαλάσσια περιοχή της Κορινθίας, ένας Ρομά, αρχηγός συμμορίας «αναρριχητών» σε κατοικίες της Αρκαδίας και όμορων Νομών, κατέστρωνε τα σχέδια για τους επόμενους στόχους και ανέβαζε τα κλοπιμαία στο Τικ Τοκ και για επίδειξη!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέλος στη δράση της οργάνωσης, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, οι οποίοι σε μια μεγάλη επιχείρηση μετά από επίπονη έρευνα που προηγήθηκε

για τη συλλογή στοιχείων, προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις Ρομά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ο αρχηγός, επιχείρησε να διαφύγει από κρύπτη την οποία είχε κατασκευάσει στην κρεβατοκάμαρα, στο σπίτι-φρούριο. Αυτό ήταν ζωσμένο με κάμερες, που «έβλεπαν» στον εξωτερικό χώρο κάθε ύποπτη κίνηση και παγίδες συναγερμού, κάτι, που δυσχέραινε το αστυνομικό έργο. Σε φωτογραφίες που είδαν οι αστυνομικοί σε Τικ Τοκ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνεται ο αρχηγός Ρομά να «ταϊζει» σκύλο με «γερό» χαρτονόμισμα, προκειμένου να εξασφαλίσει like!

«Τα πήραμε ρε»

Ακόμη βρέθηκε φωτογραφία όπου απεικονίζεται μεγάλη σειρά χαρτονομισμάτων και από κάτω γραμμένη η φράση «τα πήραμε ρε….»!!!. Στην επίσημη ενημέρωσή της, η Αστυνομία αναφέρει ότι εξαρθρώθηκε, μετά από και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην Τρίπολη Αρκαδίας. Πραγματοποιήθηκαν , ευρείας κλίμακας και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Αρκαδίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου.

Από 21 έως 40 ετών

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, προσθέτει η Αστυνομία, συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 40 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και άλλα αδικήματα. «Προέκυψε ότι», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ «ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έως και σήμερα, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω αποκτούσαν πρόσβαση σε οικίες ισογείου και πρώτου ορόφου με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κυρίως απογευματινές-βραδινές ώρες, όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α. .

Πάνω από 560.000 ευρώ η “λεία”

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, 42 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, ενώ υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 560.000 ευρώ».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, 8 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ζυγαριά ακριβείας, 19 κινητά τηλέφωνα, 4 φορητοί υπολογιστές, 2 καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος με 2 οθόνες παρακολούθησης-καταγραφής εικόνας και ήχου, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και γεωργικά εργαλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα