Πάνω από 550.000 Έλληνες δεν θα έχουν επιστροφή φόρου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο ΕΝΦΙΑ τρώει την επιστροφή φόρου!

Αυτόματοι θα είναι οι συμψηφισμοί επιστροφής φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για μισό εκατομμύριο Έλληνες. Εντός Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή της ημερομηνίας καταβολής της Α΄ δόσης του ΕΝΦΙΑ, ήρθε αυτόματος συμψηφισμός με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος. Όλα γίνονται μέσω του Taxis.

Εξαιρούνται οι σύζυγοι, όπου ο ένας αναμένει επιστροφή φόρου κι ο άλλος θα πρέπει να πληρώσει φόρο ακινήτων.

Αυτό γιατί το Taxis αδυνατεί να κάνει τον συμψηφισμό! Εδώ ο φορολογούμενος πρέπει να επισκεφθεί την Εφορία, ώστε να υποβάλλει αίτηση συμψηφισμού. Αν η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη από την επιστροφή φόρου, το ποσό που θα περισσεύει πρέπει να εξοφληθεί. Αν η οφειλή για ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερη από την επιστροφή φόρου, το υπόλοιπο ποσό θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση. Αν ο πολίτης δεν έχει οφειλή για ΕΝΦΙΑ, τότε μετά τους συμψηφισμούς θα πάρει πίσω επιστροφή και αφού ελεγχτεί για όλα!

Ποιοι απαλλάσσονται

Προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.Προβλέπεται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες διαθέτουν συνολικά 33 εκατ. εμπράγματα δικαιώματα, εκ των οποίων 17,7 εκατ. σε κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου και 15,28 σε αγροτεμάχια. Τα περισσότερα δικαιώματα σε ακίνητα διαθέτουν:

122.037 φυσικά πρόσωπα με 11 έως 20 δικαιώματα1.773 ιδιοκτήτες με 21 έως 30 δικαιώματα4.289 φυσικά πρόσωπα με 31 έως 50 ακίνητα979 φυσικά πρόσωπα με 51 έως 100 δικαιώματα και145 φυσικά πρόσωπα με περισσότερα από 100 δικαιώματα.

Το άρθρο Πάνω από 550.000 Έλληνες δεν θα έχουν επιστροφή φόρου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα