Πάνω από 100 αγνοούμενοι στην Τασμανία από τις πυρκαγιές

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοoύνται στην Τασμανία, στη νότια Αυστραλία, μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Παρασκευή στην περιοχή και έχουν κάψει δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τις πυρκαγιές.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει έρευνα σε 245 ακίνητα σε ένα ψαροχώρι, το οποίο υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από τις άλλες περιοχές, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει νεκρού ή τραυματίες.

Οι φωτιές, που έφτασαν ως την ίσαλο γραμμή και έχουν

κάψει 30.000 εκτάρια δασικής έκτασης, οφείλονται στις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι πίσω από τις πυρκαγιές κρύβονται εμπρηστές, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις «ιδανικές συνθήκες» λόγω καύσωνα, επιχείρησαν να αλλοιώσουν τον δασικό χάρτη. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το στάδιο ότι οι πυρκαγιές στην Τασμανία άρχισαν εκ προθέσεως» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Τασμανίας και υποσχέθηκε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες, ενώ ζήτησε από όλους τους Αυστραλούς να είναι σε εγρήγορση καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα