Παλαιού τύπου πολυβόλο βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στον ΔΟΛ

Ένα παλαιού τύπου πολυβόλο και τουλάχιστον τρεις γεμιστήρες με περισσότερα από 50 οξειδωμένα φυσίγγια, βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Πόντου, κοντά στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην Αθήνα.

Αυτό που εξετάζουν επίσης οι Αρχές, είναι το γεγονός ότι το σκουριασμένο, χωρίς κοντάκι, αλλά λειτουργικό πολυβόλο ήταν περιτυλιγμένο σε εφημερίδα με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι τέτοιο όπλο χρησιμοποιούσε ο βρετανικός στρατός,

αλλά και μέλη της Εθνικής Αντίστασης. Τα τελευταία χρόνια όπλα αυτού του τύπου διακινούσαν λαθρέμποροι κυρίως στην περιοχή της Κρήτης.

Οι γεμιστήρες με τις σφαίρες ήταν σε άριστη κατάσταση και βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί που είχε ένδειξη που αντιστοιχούσε σε μικρό κιβώτιο σφαιρών ενός πολυβόλου με τρίποδα των 30mm που επίσης χρησιμοποιείτο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει αποσυρθεί εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άγνωστοι κάτοχοι του οπλισμού πιθανόν αγόρασαν το μεταλλικό κουτί από παλαιοπωλείο με σκοπό να τοποθετήσουν τους γεμιστήρες με τις σφαίρες για να μην σκουριάσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην εγκαταλελειμμένη κατοικία διέμεναν περιστασιακά αλλοδαποί, όμως ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι πού μπορεί να χρησιμοποιείτο το παλιό βρετανικό πολυβόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα