«Παίζουν ξύλο» εντός και εκτός της Βουλής των Σκοπίων

Μεγάλη ένταση επικρατεί σήμερα στα Σκόπια, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των τροπολογιών που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Από το πρωί υπάρχουν επεισόδια μπροστά από τη Βουλή της ΠΓΔΜ,

καθώς από τη μία μεριά βρίσκονται περίπου 2500 υποστηρικτές της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ από την άλλη μεριά βρίσκονται περίπου 1000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Μπροστά από τις δύο ομάδες των διαδηλωτών έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποτρέψει τυχόν συμπλοκές.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ σταματά στους δρόμους λεωφορεία που μεταφέρουν στα Σκόπια υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από επαρχιακές πόλεις και δεν επιτρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους.

Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης καταγγέλλουν την αντιπολίτευση και τον ΜπράνκοΤσερβένκοφσκι ότι επιχειρούν με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουν την ψήφιση του προϋπολογισμού για να πλήξουν την εικόνα και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου: βουλευτές της αντιπολίτευσης κινήθηκαν απειλητικά κατά του προέδρου της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, ενώ βουλευτές της συμπολίτευσης προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Τελικά επενέβη η ασφάλεια της Βουλής για την προστασία του προέδρου του σώματος και η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά. Δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της ασφάλειας της Βουλής και ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παίζουν, Βουλής, Σκοπίων,paizoun, voulis, skopion