Παιδικά λάθη, κακή εμφάνιση και διαιτητικά σφάλματα έγραψαν το 2-0 της Μάλμε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά από δύο τραγικά λάθη στη συνεννόηση των αμυντικών του αλλά και ένα πέναλτι που κακώς δεν του δόθηκε ο Ολυμπιακός «πέταξε στα σκουπίδια» τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, χάνοντας με 2-0 από την Μάλμε στη Σουηδία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα και θα μπορούσαν να προηγηθούν, όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σε γκολ.

Αποτέλεσμα ήταν να ισορροπήσει αρχικά η σουηδική ομάδα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας να πάρει τη νίκη.

Ένα λάθος του Μποτία και ένα του Αμπιντάλ, έδωσαν την ευκαιρία στον Ρόζενμπεργκ να σημειώσει δύο γκολ (42′, 82′) απέναντι στους πρωταθλητές και να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην Μάλμε, η νίκη της οποίας σε συνδυασμό και με τη νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους έφερε τον όμιλο στην απόλυτη ισορροπία των 3 βαθμών για κάθε ομάδα.

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για τον Ολυμπιακό καθώς οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20 λεπτά κυριολεκτικά δεν…υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια δεν έφτιαξαν οι παίκτες του Χαρέιντε, παρ’ όλα αυτά σε αυτούς ανήκε η πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα. Στο 24΄ ο Ρόζενμπεργκ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά μέχρι το παιδαριώδες λάθος του Μποτία στο 42΄. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ενώ κάλυπτε τη μπάλα, δεν έκανε σωστή εκτίμηση τη στιγμή που έβγαινε και ο Ρομπέρτο, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στο Ρόζενμπεργκ, που βρήκε τη μπάλα, να πλασάρει στην άδεια εστία και να ανοίξει το σκορ (1-0) που δεν άλλαξε στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά του πρώτου μέρους.

Σημαντικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν το τραγικό λάθος του Καράσεφ στην ανατροπή του Μανιάτη. Συγκεκριμένα ο Μανιάτης, από ασίστ του Αφελάι στο 55΄, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Όλσεν κι ανατράπηκε από τον Ελάντερ. Ο Ρώσος ρέφερι είδε «θέατρο» του διεθνή αμυντικού μέσου και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, αντί να καταλογίσει το πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Μάλμε.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 60΄μία ανάσα από το 2-0, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε τη μπάλα σε κεφαλιά του Τελίν και στην εξέλιξη της φάσης ο επιθετικός της Μάλμε αστόχησε από πολύ κοντά. Νέα μεγάλη επέμβαση του Ρομπέρτο στο 64΄ στο τετ-α-τετ με τον Έρικσον, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μήτρογλου να νικηθεί από τον Όλσεν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Μανιάτη σε άδεια εστία δεν βρήκε το στόχο.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 82΄ από το νέο λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού (Αμπιντάλ), που εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος «έγραψε» το 2-0.

Διαιτητής: Καράσεφ

Κίτρινες: Αντού – Αφελάι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς

ΜΑΛΜΕ (Αγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75΄ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90΄+1 Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Κασάμι (69΄ Ντουρμάζ), Αφελάι (79΄ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Το άρθρο Παιδικά λάθη, κακή εμφάνιση και διαιτητικά σφάλματα έγραψαν το 2-0 της Μάλμε εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα