Παιχνίδια εξουσίας πάνω από 295 πτώματα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αυτοανακυρηχθείς υπουργός Αμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους Boeing το οποίο παρέσυρε στον θάνατο 295 ανθρώπους.

Ο Γκιρκίν, γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, φέρεται να ανάρτησε στον λογαριασμό του σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας».

Το δημοσίευμα

αυτό προέρχεται από την ουκρανική Kiyv post κάτι που δημιουργεί ερωτήματα για την εγκυρότητά του, ενώ, ρωσικό δημοσίευμα τονίζει ότι η ανάρτηση του αυτονομιστή πραγματοποιήθηκε στις 16.32 (τοπική ώρα) πριν δηλαδή ανακοινωθεί η συντριβή του αεροσκάφους.

Ωστόσο, παράλληλα, με την τραγωδία στο Ντόνετσκ διεξάγεται και ένας στυγνός πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, οι οποίες βρίσκονται εδώ και μήνες σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Το γεγονός αυτό κάνει αρκετά δημοσιεύματα να μην μπορούν να εκτιμηθούν ως έγκυρα ή οτι παρέχουν ασφαλείς πληροφορίες.

Τις τελευταίες ώρες που εξελίσσεται η τραγωδία έχουν γραφτεί σε ρωσικά και ουκρανικά μέσα πολλά κείμενα με στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη συμμετοχή της μίας ή της άλλης πλευράς στην κατάρριψη.

Το άρθρο Παιχνίδια εξουσίας πάνω από 295 πτώματα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα